Menu
· Home
Reacties
· Ralf Schatorie: Vandaag 26 apri...
· Martien en Jo: We zijn deze wa...
· H Schiepers: Deze wandeling...
· Peter Meesters: gisteren deze t...
· Ralf Schatorie: Vandaag 23 apri...
· Huub Beckers Maastricht: Gods Vallei ( V...
· Rudy: Hoi Jos, Van...
· Hans: Ondanks het ben...
· L&L: Op de warmste 2...
· Pie Cilissen: Heerlijke korte...
· Ralf Schatorie: Vandaag 20 apri...
· Sjef Schmit: Bij Swalmen Her...
· Sjef Schmit: Een zonnige dag...
· Peter Meesters: afgelopen dinsd...
· Martien en Jo: Voor het eerst...
· A.snellen: Mooie wandeling...
· harry: vandaag (18 apr...
· Kees: Het startadres...
· L&L: Deze voor de 2d...
· Frans en Margriet: 16-4-2018 deze...
· will&marijke: 16 -04-2018, da...
· Bleser: We hebben deze...
· Martien en Tessa: Erg mooie wande...
· Huub Beckers Maastricht: Nadat Ans als l...
· Ralf Schatorie: Vandaag 14 apri...
· A.snellen: 11 april deze w...
· Sjef Schmit: Na wandeling 10...
· Sjef Schmit: Vanmorgen deze...
· Ralf Schatorie: Vandaag 12 apri...
· Frans en Margriet: 11 april 2018 d...
· Rovers: Toevallig hebbe...
· André en Marja Pronk: Gisteren deze w...
· André en Marja Pronk: Vandaag deze ro...
· L&L: Lekker rustige...
· Marie-Louise: Saaie route met...
· Hans: Alleen de route...
· John: Veerle heeft sc...
· Veerle: We hebben eergi...
· Veerle: Gisteren hebben...
· Huub Beckers Maastricht: Omdat de sponso...
· Willem van Gerwen: Leuke wandeling...
· Liesbeth Verschuren: Vandaag 7-4-201...
· Sjef Schmit: Deze wandeling...
· John: Prachtige wand...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Wim Lemmens: Deze wandeling...
· harry: vandaag gestart...
· Ronald & Anja Debie: Deze mooie rout...
· Hans: Ondanks het min...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
Wandeling 446. Nunhem
446
Wandelgids Zuid-Limburg | 15-03-2014 08:40 | Link | Comments (7)
Wij liepen reeds een paar aanbevelenswaardige wandelingen van deze site. Ook dit is een wandeling in een mooi gebied, maar... de routebeschrijving moet misschien nog eens gecontroleerd worden en het kaartje heeft ook nog wat tekortkomingen. Wij liepen een paar keer fout.
a. Na punt 2.: "Via een betonnen brug steekt u de Leubeek over en dan meteen R, u loopt dan links van de beek. Aan de 3-sprong R richting een houten brug." Voor de betreffende 3-sprong zijn er nog 2 3-sprongen, waarvan wij de eerste insloegen en op de 2e weer terug kwamen, een leuke lus langs een beekmeander, maar verwarrend want geen houten brug. Die kwam dus wat later. Je moet die eerste twee afslagen naar R na die afslag bij de brug dus negeren.
b. "Hier R. Loop nu aan een kruising , een 5-sprong en nog een kruising steeds RD (ruiterroute). ...schuine kruising ook RD... Negeer all zijpaden en ga RD de brug over tot bij de St. Ursulamolen." Wij liepen hier keurig steeds rechtdoor tot over een brug. Hier stonden een paar mooie banken, maar we hebben geen molen gezien. Verderop kwamen we een groot informatiepaneel tegen met kaart. Op basis daarvan wisten we de route gelukkig weer terug te vinden. Dat steeds RD en zijpaden negeren klopt dus niet. Het kaartje klopte hier duidelijk ook niet. We blijken 1 of 2 bruggen westelijker te zijn overgestoken.
Jeroen | 29-09-2014 18:10
Deze route inmiddels 3 keer gelopen en het blijft een genot. Tevens de omschrijving aangepast en aan Jos doorgegeven. Is inmiddels ook op de site aangepast. De wandeling langs de beekjes is fantastisch. Als je wilt genieten van een korte maar mooie wandeling is dit echt een aanrader.
Sjef Schmit | 30-04-2016 12:29
Ook vandaag deze wandeling gelopen. Dus de 4e keer. Een geweldig stukje midden Limburg. Samen met mijn kleindochter van 8 genoten van de Litsberg, de oude stalen brug uit de oorlog, de watermolen en het mooie pad langs de beek. Kortom genieten en samen een fijne dag gehad.
Sjef Schmit | 05-05-2017 16:50
24 augustus deze wandeling gelopen, is inderdaad erg mooi lang de beek lopen.

De route heeft wel wat aanpassingen nodig, te beginnen met de afstand. Op de site staat deze op de pagina van Midden-limburg met een lengte van 8,7 km terwijl op de routebeschrijving 6,6 km staat. Dus dat klopt al niet.
Ik heb hem gelopen met een gps-horloge en daar blijkt deze 10,1 km te zijn. Dat is nogal een verschil met de 6,6 km op de routebeschrijving. Ik loop altijd met dit gps-horloge en dit is de eerste keer dat er echt verschil is met de beschrijving.

Verder is de opmerking van een van de eerdere reacties blijkbaar nog niet (goed) verwerkt. Bij punt 2 moet je bij een 3-sprong met pijl naar R richting de brug die je dan kunt zien. Echter, nadat je eerder over de beek direct R bent gegaan kom je dan 2 keer 3-sprong tegen waar je L aan moet houden (en niet 1 keer zoals de beschrijving aangeeft)
Gerry | 24-08-2017 20:16
Ik heb eerder vandaag een reactie gegeven over m.n. de afstand en dit toch nog eens bekeken, omdat ik dit nog niet eerder heb meegemaakt bij een van de anderen routes.

Ik heb de gpx van de route op de website eens gedownload en die vergeleken met mijn eigen gelopen route. Dan valt op dat deze route er erg hoekerig uitziet, net alsof er (te) weinig meetpunten gemaakt zijn tijdens het lopen. Of alsof deze gpx op een andere manier is samengesteld.
Voorbeeld: bij punt 3 van de beschrijving staat dat je bij de 3-sprong L moet over de asfaltweg, of beter over het fietspad aan de rechterkant. En dan steek je na 200m de beek over en weer 200m verder ga je links weer het bos in. Op de gpx van de website zie je dat deze niet over de beek heengaat, maar al eerder links afslaat (wat niet kan want daar is geen pad) en zo een kortere route neemt.

ik heb de gpx van de route zoals wij deze gelopen hebben beschikbaar, stuur me gerust een mail mocht je deze willen gebruiken om de huidige gpx mee te vervangen.
Gerry | 25-08-2017 02:26
De wandeling is geactualiseerd. Wat een leuke wandelng door het mooie Leudal. Wij komen zeker hier terug om meer wandelingen te lopen door dit prachtige gebied.
John | 03-09-2017 10:53
Lekker rustige wandeling in een bosrijke omgeving. We zijn welgeteld 1 persoon tegen gekomen. Wel hadden we de indruk dat deze wandeling langer is dan de aangegeven 8,7km. Wij hebben er 2,5 uur over gedaan, en bij ons kun je de klok gelijk zetten op 4km p/uur. Deze zou voor ons dus wel 10km lang kunnen zijn, maar dat is zeker geen straf.
Bedankt weer, jongens.
L&L | 10-04-2018 00:26
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht