Menu
· Home
Reacties
· Ralf Schatorie: Vandaag 26 apri...
· Martien en Jo: We zijn deze wa...
· H Schiepers: Deze wandeling...
· Peter Meesters: gisteren deze t...
· Ralf Schatorie: Vandaag 23 apri...
· Huub Beckers Maastricht: Gods Vallei ( V...
· Rudy: Hoi Jos, Van...
· Hans: Ondanks het ben...
· L&L: Op de warmste 2...
· Pie Cilissen: Heerlijke korte...
· Ralf Schatorie: Vandaag 20 apri...
· Sjef Schmit: Bij Swalmen Her...
· Sjef Schmit: Een zonnige dag...
· Peter Meesters: afgelopen dinsd...
· Martien en Jo: Voor het eerst...
· A.snellen: Mooie wandeling...
· harry: vandaag (18 apr...
· Kees: Het startadres...
· L&L: Deze voor de 2d...
· Frans en Margriet: 16-4-2018 deze...
· will&marijke: 16 -04-2018, da...
· Bleser: We hebben deze...
· Martien en Tessa: Erg mooie wande...
· Huub Beckers Maastricht: Nadat Ans als l...
· Ralf Schatorie: Vandaag 14 apri...
· A.snellen: 11 april deze w...
· Sjef Schmit: Na wandeling 10...
· Sjef Schmit: Vanmorgen deze...
· Ralf Schatorie: Vandaag 12 apri...
· Frans en Margriet: 11 april 2018 d...
· Rovers: Toevallig hebbe...
· André en Marja Pronk: Gisteren deze w...
· André en Marja Pronk: Vandaag deze ro...
· L&L: Lekker rustige...
· Marie-Louise: Saaie route met...
· Hans: Alleen de route...
· John: Veerle heeft sc...
· Veerle: We hebben eergi...
· Veerle: Gisteren hebben...
· Huub Beckers Maastricht: Omdat de sponso...
· Willem van Gerwen: Leuke wandeling...
· Liesbeth Verschuren: Vandaag 7-4-201...
· Sjef Schmit: Deze wandeling...
· John: Prachtige wand...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Wim Lemmens: Deze wandeling...
· harry: vandaag gestart...
· Ronald & Anja Debie: Deze mooie rout...
· Hans: Ondanks het min...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
Wandeling 378. Moschau
378
Wandelgids Zuid-Limburg | 14-03-2014 12:02 | Link | Comments (6)
Toos
Woonplaats: Horst
08-03-14 20:03
8 maart 2014: een prachtige voorjaarsdag. Wij hebben genoten van deze zeer mooie wandeling. Op 2 plaatsen was de route gesperrt: tussen punt 2 en 3 zijn we toch doorgelopen. Het pad lag vol stammen en takken en was erg kapot gereden maar het was wel te doen. Bij punt 8 was de route met een lint afgezet en werden wandelaars omgeleid via de Eifelsteig. Ook hier weer kapotgereden paden en heel veel modder. Maar ondanks dit was het een prachtige tocht. Inclusief 3 kleine pauzes zijn we 5 uur onderweg geweest en na afloop nog genoten van het eerste terrasje van 2014 in Monschau. Wij zouden graag meer routes willen lopen in de Eifel... Heel veel dank voor deze mooie tocht!


I + M+ P
Woonplaats: Hasselt,Teuven,Diepenbeek
01-09-13 20:39
We waren het er alledrie over eens: Prachtige wandeling vol variatie en prima routebeschrijving! “Pittigheidsgraad” viel best mee.
Dank aan Jan Nobbe !Stan
Woonplaats: Kerkrade
29-08-13 12:40
D.d. 27.08.2013 deze schitterende wandeling gelopen. Het woord 'spectaculair' is hier zeker op zijn plaats.
Voor wie een beetje gewend is te lopen in heuvelachtige omgeving, is deze wandeling zeker te doen. Werkelijk fantastische vergezichten, afgewisseld met velden, bos, waterstroompjes, rotspartijen etc. etc.

Complimenten aan organisator voor het opzetten van deze wandeling.


Fabienne
15-07-13 08:55
Afgelopen vrijdag deze route gelopen met zware bepakking als training voor een trek in Zweeds Lapland. Man wat hebben we genoten!

De eerste helling vanaf de trap vonden we pittig, maar zodra we de natuur ingingen liep het veel makkelijker. We hadden onze stokken soms wel echt nodig, waarschijnlijk vooral vanwege de bepakking, die je evenwicht nog wel eens verstoord. Mooie paden, mooie uitzichten en wat een rust! Alleen het stuk over de veldwegen (volle zon) en door de bewoonde wereld hadden voor ons niet gehoeven, maar waren uiteindelijk wel handig (inkopen doen bij de winkel in Rohen).

Enkele tips/aanpassingen:
- cafe Zum Nachtwacht, heet nu cafe Thelen.
- Achter de glashandel dus, niet P Burgau, maar even terugrijden naar de achterkant, kostte de hele dag parkeren € 3.-

Al met al een topwandeling!!! Een dikke 9 en deze gaan we zeker nog eens doen.


margriet+marco
Woonplaats: maastricht
30-04-13 20:53
Geweldige wandeling. Heel afwisselend.
Bedankt Jos.


Elly Blezer
Woonplaats: Mheer
12-09-12 09:28
Heb 11 sept 2012 met mijn zus deze route gelopen. Fantastisch en goed beschreven. Op de rechte stukken hadden we er flink de pas in, toch hebben wij als geoefende wandelaars er bijna 6 uur over gelopen,incl 3 korte pauzes. Een echte dagtocht, maar o zo mooi!!Compliment!!. Voor ons mogen er meer van dit soort wandelingen zijn!


dirk & marleen
Woonplaats: schilde
18-08-12 14:03
Op 13/08/2013 deze wandeling gemaakt. De wandeling is een combinatie van bos, open stukken, hoog gras, kortom zeker aan te raden. Prima wandeling en heel duidelijk te volgen.


Annemarie
05-08-12 19:39
Afgelopen zaterdag deze mooie route gelopen. Door onderstaande reacties waren we voorbereid dat het een pittige route is. Het is ons meegevallen, we hebben genoten van deze zeer diverse route. In Monschau hebben we na afloop heerlijk gegeten. Haller Hotel Garni is een goed hotel om te verblijven, ligt dichtbij startpunt van de wandeling.


Rob en Marjo
Woonplaats: Voerendaal
26-07-12 13:46
Hallo, deze schitterende tocht gisteren 24-7-2012 gelopen. Het begin gaat meteen steil omhoog waarna het uitzicht dan ook prachtig is.Veel afwisseling onderweg.Ook bij warm weer is deze goed te lopen omdat er veel bos in voorkomt.Neem genoeg drinken mee.Zitbanken zijn er genoeg.Het laatste stuk is heel mooi over en tussen de rotsen.In een woord geweldige wandeling.Jos, graag meer van deze.


Gerry Grave
Woonplaats: Stadskanaal
25-06-12 10:12
Heb de route ook gelopen. Prachtig weer en goed voorbereiden dan gaat het wel. Broodjes eten van tevoren en rugzak mee. Stond op het parkeerdek en kon me dus lekker rustig voorbereiden.

De route is prima te doen, maar hij is wel zwaar. Vooral het begin. Meteen die steile weg omhoog en flink klimmen. Smal en voeten gaan dan natuurlijk scheef staan en dus passen en meten. Vooral na het bruggetje bij de Roer (Rur) wordt het zwaar. Die klim is eigenlijk niet te doen. Petje af voor 2 krasse Duitse mensen van tegen de 70 die het even deden. Keurig. Ik heb het ook gered, maar ben dan ook veel jonger. Zag het toen niet meer zitten. Zo zwaar was het.
Daarna ging het wat beter. De lange klim naar Rohren volgde. Die was gelukkig niet steil, doch lang. Veel info onderweg over o.a. Amseln (merels, mijn favoriete vogels) en Holzapfelbaueme. Na Rohren een lang stuk vlak en dat was echt heerlijk. Daarna het mooiste stuk van de route langs het beekje. Heel moeilijk je een weg te banen, maar erg mooi. Genoot ook van het stukje asfalt vlak voor de weg naar links het bos in.
De route duurde op het laatst heel lang. Had het idee dat ik er al lang was, maar net of de route langer was dan aangegeven. Heb er dan ook 5 uur over gedaan. Vele foto's gemaakt en nauwelijks gezeten. Had het heel zwaar in het begin, maar daarna ging het prima. Doorzetten en dan heb je zo een voldaan gevoel dat wilt u niet weten. Of toch wel? Hoe dan ook, was getekend door mij.


Gerry Grave
25-06-12 10:11
Heb de route ook gelopen. Prachtig weer en goed voorbereiden dan gaat het wel. Broodjes eten van tevoren en rugzak mee. Stond op het parkeerdek en kon me dus lekker rustig voorbereiden.

De route is prima te doen, maar hij is wel zwaar. Vooral het begin. Meteen die steile weg omhoog en flink klimmen. Smal en voeten gaan dan natuurlijk scheef staan en dus passen en meten. Vooral na het bruggetje bij de Roer (Rur) wordt het zwaar. Die klim is eigenlijk niet te doen. Petje af voor 2 krasse Duitse mensen van tegen de 70 die het even deden. Keurig. Ik heb het ook gered, maar ben dan ook veel jonger. Zag het toen niet meer zitten. Zo zwaar was het.
Daarna ging het wat beter. De lange klim naar Rohren volgde. Die was gelukkig niet steil, doch lang. Veel info onderweg over o.a. Amseln (merels, mijn favoriete vogels) en Holzapfelbaueme. Na Rohren een lang stuk vlak en dat was echt heerlijk. Daarna het mooiste stuk van de route langs het beekje. Heel moeilijk je een weg te banen, maar erg mooi. Genoot ook van het stukje asfalt vlak voor de weg naar links het bos in.
De route duurde op het laatst heel lang. Had het idee dat ik er al lang was, maar net of de route langer was dan aangegeven. Heb er dan ook 5 uur over gedaan. Vele foto's gemaakt en nauwelijks gezeten. Had het heel zwaar in het begin, maar daarna ging het prima. Doorzetten en dan heb je zo een voldaan gevoel dat wilt u niet weten. Of toch wel? Hoe dan ook, was getekend door mij.Loek
Woonplaats: Ubachsberg
16-10-11 12:02
Wat een ontzettend mooie wandeling. Door bossen, berg op en af,langs water(valletjes),uitzichten,weidegebied.
En perfect beschreven.
Denk dat het een vd mooiste wandelingen is van deze website.

Tip: gratis parkeren langs doorgaande weg vlak voor Monschau,plaats voor ongeveer 20 auto's. Via kasseienweggetje loop je binnen 5 minuten tot centrum. Bespaart toch weer 5 euro.


Kees & Heide
Woonplaats: Uden
01-09-11 23:02
Op de 1e september met schitterend weer deze wandeltocht gelopen, de mooiste tot nu toe. Meteen vanaf de start smalle paadjes, mooie vergezichten en na de afdaling naar de Rur een lekkere klim naar Rohren. Even 'bijkomen' op het plateau en dan weer kleine weggetjes en tot slot het toetje, de Jahrhundertweg!! Een heerlijk dagje uit, meer van dit soort routes a.u.b. Jos en Jan. Bedankt!


Wiel en Ien
Woonplaats: Maastricht
05-05-11 09:15
Wederom een schitterende wandeling. Ontwerper bedankt, we houden ons aanbevolen voor meer dan dit soort wandelingen.
Drie aanvullingen:
1. punt 5 regel 6 "steek precies RD het weiland over": richt u bij het oversteken op het asfaltweggetje aan uw rechterhand en niet dat recht voor u.
2. punt 8: i.v.m. hoogtevrees hebben wij de spectaculaire klim langs de rotsen niet kunnen doen. Zijn bij restaurant i.p.v. rechts het steile bospaadje omhoog, geruime tijd het bospad rechtdoor gelopen(wegwijzer camping, en riviertje aan linkerkant houdend). Bij T-splitsing links, steile paadje omlaag (historisches Wehr), over bruggetje, dan rechts omlaag lopend terug naar Monschau en parkeerplaats. Laatste 15 minuten weliswaar langs de verkeersweg.
3. Dag parkeerkaart kost nu € 5,00


Monique Broxter
Woonplaats: Munstergeleen
08-04-11 18:26
Vandaag weer heerlijk gelopen, erg rustig. We verbazen ons er steeds weer over dat we even buiten de bebouwde kom zo weinig mensen zien.Gezien de vorige reakties op deze wandeling waren de verwachtingen hooggespannen. Het was inderdaad een mooie, goed aangegeven wandeling waar we 4.30 uur over liepen.Na afloop zijn we nog even in de "glaswinkel"geweest, ze verkopen daar mooi spul. Bedankt Jos!


Pascal Franken
Woonplaats: Landgraaf
03-04-11 16:21
Op een super zonnige 2e april deze machtig mooie wandeling door de Eifel gelopen. De beschrijving voldeed aan alle verwachtingen: trapjes, beekjes, rotsen, uitzichten, zelfs een Sommerrodelbahn in Rohren (was erg leuk voor de kids die deze 17,5 km ook meeliepen). Ondanks deze aanzienlijke lengte is deze afwisselende wandeling met voldoende pauzes heel erg goed te doen. Heel graag meer van deze in dit werkelijk schitterende gebied, we houden ons erg aanbevolen.


Fred & Anita
Woonplaats: Kinrooi
21-08-10 13:16
Op 19 augustus jl. dagje Monschau gedaan. Als je de drukte van alledag eens grondig wilt ontvluchten is dit de aangewezen tocht. Koffietje, dan een zalige doch pittige wandelingtocht met alles erop en eraan ; kronkelende bospaadjes, klimmen en dalen, watervalletjes, vergezichten, uitgestrekte panorama's, waterlopen, grote waterplassen, lekkere stopplaatsen en een heerlijk stadje met lokkende terrasjes als toemaatje. 't Kan eigenlijk niet mooier...
Met dank aan de ontwerpers !


Jo & Marlies
Woonplaats: Geleen
07-08-10 08:51
07-08-2010

Wij hebben gisteren [06-08-2010] de route 378 Monschau gelopen.
Deze route is echt voor een mooi dagje uit, een fantastische route met alles erop en eraan mooie pittige hellingen, rotswanden, uitzichten en vlakke gedeeltes.wij hebben er met pauze 4.30 uur over gedaan. Na afloop zijn we lekker gaan eten in het centrum van Monschau. Het is echt een aanrader om het te doen. Hopelijk komen er nog meer van deze routes.


Nico en Sandra
Woonplaats: Rhenen
04-08-10 11:56
3-08-2010
Dagje Monschau in de vakantie.
Echt niet te omschrijven wat een SUPER MOOIE wandeling dit is.
Vanaf de trap tot aan de laatste meters genoten.
Wij lopen toch regelmatig maar dit is wel voor de wat beter getrainde onder ons.
Mooie zware klimmetjes,kleine paadjes,bijna Oostenrijks sommige stukken.
Zelf met pauzes en foto's nemen 5 uur over gedaan,daarna nog lekker schnitzeltje eten in het dorp en naar huis.
Super dag gehad,bedankt!!!


chrit baetsen
Woonplaats: geleen
26-07-10 08:22
We lopen al enkele jaren wandelroutes van jos wlazlo, altijd genoten, maar nu nog meer. Hier hadden we stiekem op gehoopt. Het Eifelgebied, na Zuid en Midden-Limburg, Land van Herve. Inderdaad, een schitterende wandeling, prachtige vergezichten, en als we het goed gelezen hebben in de nieuwsbrief, de eerste van velen. Wie weet Jos, wat je in de toekomst voor ons nog in petto hebt, we zijn je dankbaar, goed beschreven routes, prachtige omgeving, wat een verwennerij.

wgzl | 07-04-2014 09:09
Vrijdag 10 oktober hebben we deze wandeling gelopen. Wat een prachtige tocht! We hebben weinig toe te voegen aan wat andere 'commentatoren' hiervóór al hebben geschreven. Een en al afwisseling - klimmen, dalen, smalle paadjes, gemakkelijke brede paden om even bij te komen, een spectaculair pad langs schitterende rotsformaties.
Veel wandelplezier dus, mede door de perfecte beschrijving.
Na terugkomst nog heerlijk op een gezellig terrasje gezeten bij Hotel Horchem, een beetje buiten het drukke centrum, en genoten van de traditionele maar ontzettend lekkere Apfelstrudel.
We hadden ons geen betere afsluiting van onze vakantie in Zuid-Limburg kunnen bedenken. Onze hartelijke dank aan Jan en Jos!
Tilly en Egbert Klasens | 22-10-2014 12:16
Dinsdag 11 aug. 2015
Hele mooie route gelopen, t begin is gelijk pittig veel klimmen ,pauze gemaakt bij zomer rodelbaan en daarna heerlijk relax wandelen. Mooie route !!
Lillian Smeets | 13-08-2015 13:18
Heerlijke wandeling, een van de mooiere op deze site. Ben de wandeling in Rohren gestart bij de kerk i.v.m. de weekend drukte in en rond Monschau. Parkeren was hier geen enkel probleem en de route beschrijving gaat langs het tegenover liggende hotel. Klimmetjes zijn goed te doen zeker bij droog weer, bij nat weer zal je op sommige plekken wat voorzichtiger ( stenen/wortels ) te werk moeten gaan en kan een wandelstok ter ondersteuning van pas komen. Al met al een TOP wandeling met voldoende rustpunten in de vorm van zitbanken en eventueel horeca.
Frenk | 23-05-2016 09:18
Op 25-07-2016 deze wandeling gestart bij punt 6. Auto geparkeerd bij de kerk in Höfen. Mooie wandeling, hier en daar smal pad en modderig, beklimming bij punt 8 is goed te doen. Vanuit Monschau is het 3 km bergop naar Höfen. Kortom weer een mooie dag!
Jos | 02-08-2016 12:47
Tijdens een meerdaags verblijf in de Eifel hebben wij deze mooie afwisselende wandeling gelopen. Bos, open veld en water wisselen elkaar af. Na zoveel jaar klopt de beschrijving nog perfect! Voor de regelmatige wandelaars is deze goed te doen.
Heli | 30-03-2018 11:49
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht