Menu
· Home
Reacties
· Ralf Schatorie: Vandaag 26 apri...
· Martien en Jo: We zijn deze wa...
· H Schiepers: Deze wandeling...
· Peter Meesters: gisteren deze t...
· Ralf Schatorie: Vandaag 23 apri...
· Huub Beckers Maastricht: Gods Vallei ( V...
· Rudy: Hoi Jos, Van...
· Hans: Ondanks het ben...
· L&L: Op de warmste 2...
· Pie Cilissen: Heerlijke korte...
· Ralf Schatorie: Vandaag 20 apri...
· Sjef Schmit: Bij Swalmen Her...
· Sjef Schmit: Een zonnige dag...
· Peter Meesters: afgelopen dinsd...
· Martien en Jo: Voor het eerst...
· A.snellen: Mooie wandeling...
· harry: vandaag (18 apr...
· Kees: Het startadres...
· L&L: Deze voor de 2d...
· Frans en Margriet: 16-4-2018 deze...
· will&marijke: 16 -04-2018, da...
· Bleser: We hebben deze...
· Martien en Tessa: Erg mooie wande...
· Huub Beckers Maastricht: Nadat Ans als l...
· Ralf Schatorie: Vandaag 14 apri...
· A.snellen: 11 april deze w...
· Sjef Schmit: Na wandeling 10...
· Sjef Schmit: Vanmorgen deze...
· Ralf Schatorie: Vandaag 12 apri...
· Frans en Margriet: 11 april 2018 d...
· Rovers: Toevallig hebbe...
· André en Marja Pronk: Gisteren deze w...
· André en Marja Pronk: Vandaag deze ro...
· L&L: Lekker rustige...
· Marie-Louise: Saaie route met...
· Hans: Alleen de route...
· John: Veerle heeft sc...
· Veerle: We hebben eergi...
· Veerle: Gisteren hebben...
· Huub Beckers Maastricht: Omdat de sponso...
· Willem van Gerwen: Leuke wandeling...
· Liesbeth Verschuren: Vandaag 7-4-201...
· Sjef Schmit: Deze wandeling...
· John: Prachtige wand...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Wim Lemmens: Deze wandeling...
· harry: vandaag gestart...
· Ronald & Anja Debie: Deze mooie rout...
· Hans: Ondanks het min...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
Wandeling 261. Valkenburg
261
Wandelgids Zuid-Limburg | 12-03-2014 08:01 | Link | Comments (2)
John
24-03-13 15:49
Ondanks het voor de tijd van het jaar extreme weer (2 gr, koude oosten wind, met soms lichte sneeuwval) op zaterdag 23 maart (lente!) deze wandeling gelopen. Een mooie en gevarieerde route langs de mooiste plekjes rondom Valkenburg. Vergeet vooral niet bij punt 5 het prachtige kerkje van St Gerlach van binnen te bezichtigen. Imposante muurschilderingen en vakkundig gerestaureerd.
Ook deze wandeling is prima beschreven. Jos, dank je wel

Angela & JohnMEG Bos
Woonplaats: Brunssum
03-03-13 18:52
Prachtige wandeling, zeer afwisselend. Gelopen zaterdag 02-03-2013.
Het enige dat verouderd is, is de parkeergelegenheid op het Berkelplein. Hier mag je maximaal 2 uur parkeren en de wandeling duurt 2.35 uur. Dus dat werkt niet meer. We hebben een half uurtje eerst rondgedwaald om de auto te parkeren De parkeerplaats die ervoor ligt, heeft een dagtarief van 7,00 euro(in muntgeld of chipknip, hadden we beide niet) en maar besloten hem in de parkeergarage te zetten. Alternatief zou zijn de route ergens anders te laten beginnen bijvoorbeeld bij Houthem-St. Gerlach.


Lilian & Peter
Woonplaats: Sittard
08-10-12 08:11
Weer een mooie wandeling. De beschrijving is echt super. Niets aan toe te voegen.Het enige nadeel van de wandeling, vinden wij, is het tweede stuk langs de autobaan en het spoor. Aan de ene kant razen de auto's langs en aan de andere kant de treinen. Maar de rest van de wandeling maakt het zeker weer goed.


Myriam en Rudi
Woonplaats: Lanaken
22-05-11 22:38
Een mooie gevarieerde wandeling, zo mag deze tocht bestempeld worden.We kozen ervoor om bovenaan de Cauberg, aan het Landalpark, te vertrekken en gingen vroeg op pad. Omstreeks 7 uur stonden we beneden in het centrum. Het is een aparte belevenis om eens door de quasi verlaten straten van het nog slaperige Valkenburg te kuieren en alles op het gemakje te bekijken. Eerdere tochten in deze streek leerden ons dat deze stad omgeven wordt door prachtige natuur. De vijvers in het Ravensbos zijn een mooie locatie voor een ochtendlijke picknick. De routebeschrijving is zoals gewoonlijk heel duidelijk. Bij punt 4 komt er wel een wijziging in het traject. ‘Loop onder de snelweg door en houdt rechts aan tot aan de verkeersweg. Steek schuin links de weg over en ga rechts de veldweg in, rechts van het spoor’. Op de plek waar we de verkeersweg moeten oversteken, heeft deze plaats moeten ruimen en is men volop aan de gang met de aanleg van een rotonde.
Deze tocht bevat voor elk wat wils. Bospaden langs rustgevende waterlopen wisselen zich af met veldwegen die fraaie zichten bieden. Bij het betreden van Natuurpark Ingendael wierpen we een blik op Chateau St. Gerlach en we kregen een mooi stukje Valkenburg met onder andere zijn kasteel ruïne. Het spreekt voor zich dat we een erg mooie ochtend genoten.
Myriam en RudiL&L
Woonplaats: Mestreech
09-11-10 21:17
Vandaag deze leuke wandeling onder minder goede omstandigheden gelopen. We moesten dan ook regelmatig door de modder baggeren, maar de herfstkleuren maakten veel goed. Ik heb plekjes in Valkenburg gezien die ik nog nooit van mijn leven gezien had, en ik ben hier geboren en getogen.
Op het Berkelplein moet men nu ook al betalen voor het parkeren(4,50 per dag). Wij hebben onze auto dan ook tegenover Camping Cauberg(bovenaan de Cauberg, net voorbij de bocht naar rechts richting Maastricht, zijn een aantal gratis P-plaatsen), en zijn de wandeling op het Landal Park begonnen.Irma en Teun
Woonplaats: Brakel
11-01-10 16:38
Gisteren ( 10 januari 2010 ) deze mooie wandeling gemaakt onder winterse omstandigheden. Er lag een dik pak sneeuw. We hebben genoten van deze tocht.


ine
Woonplaats: maastricht
15-04-09 19:22
hallo allemaal,
op een prachtige voorjaarsdag(14-4-2009)deze wandeling in valkenburg gelopen.Dit is wederom een mooie wandeling in en rondom valkenburg.Het zijn voor mij veelal bekende paden en wegen maar weer net even anders gecombineerd,heel mooi.Elke keer toch net weer iets nieuws en net iets anders.Het is een niet te moeilijke wandeling die afwisselend en mooi is.Bos,veldwegen,kasteel,dorp.Mooie witte bloesem,kleine bloemetjes in het bos.Prachtig.Routebeschrijving is goed.De paden waren goed droog en goed te lopen.In valkenburg zijn genoeg terrasjes om na tegenieten. tot de volgende keer,groetjes ine


Stevens
12-03-09 15:34
Afwisselende wandeling door mooie natuur! Ingendael is bij nat weer erg nat. Beschrijving prima.

wgzl | 11-04-2014 19:08
Heerlijke winterwandeling door maar liefst 4 natuurgebieden!. Omdat de paden bevroren waren geen enkele last van modder. Dik ingepakt en met een paar extra zakdoeken omdat de snot uit je neus blijft komen maar in een heerlijk zonnetje! Door de goede beschrijving de weg -soms door nog een dik pak sneeuw! - makkelijk kunnen vinden. Enige reigers gespot en genoten van het gegak van overvliegende ganzen. Volop leuke pauze-adresjes maar bij de sponsor lekker genoten van dampende goulash-soep
Martien en Maarten | 28-02-2018 14:57
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht