Menu
· Home
Reacties
· Ralf Schatorie: Vandaag 26 apri...
· Martien en Jo: We zijn deze wa...
· H Schiepers: Deze wandeling...
· Peter Meesters: gisteren deze t...
· Ralf Schatorie: Vandaag 23 apri...
· Huub Beckers Maastricht: Gods Vallei ( V...
· Rudy: Hoi Jos, Van...
· Hans: Ondanks het ben...
· L&L: Op de warmste 2...
· Pie Cilissen: Heerlijke korte...
· Ralf Schatorie: Vandaag 20 apri...
· Sjef Schmit: Bij Swalmen Her...
· Sjef Schmit: Een zonnige dag...
· Peter Meesters: afgelopen dinsd...
· Martien en Jo: Voor het eerst...
· A.snellen: Mooie wandeling...
· harry: vandaag (18 apr...
· Kees: Het startadres...
· L&L: Deze voor de 2d...
· Frans en Margriet: 16-4-2018 deze...
· will&marijke: 16 -04-2018, da...
· Bleser: We hebben deze...
· Martien en Tessa: Erg mooie wande...
· Huub Beckers Maastricht: Nadat Ans als l...
· Ralf Schatorie: Vandaag 14 apri...
· A.snellen: 11 april deze w...
· Sjef Schmit: Na wandeling 10...
· Sjef Schmit: Vanmorgen deze...
· Ralf Schatorie: Vandaag 12 apri...
· Frans en Margriet: 11 april 2018 d...
· Rovers: Toevallig hebbe...
· André en Marja Pronk: Gisteren deze w...
· André en Marja Pronk: Vandaag deze ro...
· L&L: Lekker rustige...
· Marie-Louise: Saaie route met...
· Hans: Alleen de route...
· John: Veerle heeft sc...
· Veerle: We hebben eergi...
· Veerle: Gisteren hebben...
· Huub Beckers Maastricht: Omdat de sponso...
· Willem van Gerwen: Leuke wandeling...
· Liesbeth Verschuren: Vandaag 7-4-201...
· Sjef Schmit: Deze wandeling...
· John: Prachtige wand...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Wim Lemmens: Deze wandeling...
· harry: vandaag gestart...
· Ronald & Anja Debie: Deze mooie rout...
· Hans: Ondanks het min...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
Wandeling 224. Bilzen
224
Wandelgids Zuid-Limburg | 11-03-2014 15:51 | Link | Comments (2)
G.W.M. de Bot
Woonplaats: Maasbracht
22-11-12 12:17
Gisteren tocht 224 (Bilzen) gelopen. Mogelijk is het startpunt te verleggen naar bijv. punt 2. Dit i.v.m. het zeer moeilijk parkeren (zeker op woensdag)Uitsluitend betaald parkeren en dan nog geen plaats.
Verder een mooie tocht die als het niet al te nat is lekker te lopen is.


André DECKERS
Woonplaats: Olne
18-11-12 11:23
Bonjour,
C'est une très belle promenade, les chemins sont très bons. La promenade n'est pas difficile, c'est assez plat et pas trop long. Une promenade à réaliser en famille. Le paysage est très joli. Le domaine Alden Biesen est magnifique. La petite ville de Bilzen mérite également une petite visite et il y a de nombreux magasins.
Promenade réalisée le 17 novembre 2012. Le soleil était présent.
Bonnes promenades
André


ine
Woonplaats: maastricht
14-07-12 16:20
hallo,op 10-7-2012 deze wandeling in bilzen wederom gelopen! Het is niet ver van maastricht en toch zo anders.Je gaat vanuit het centrum van Bilzen gelijk na een behoorlijke klim de natuur in.Mooie groene natuur.De wegen en paden zijn goed te lopen,allemaal vrij vlak,af en toe wat drassig vanwege de vele beekjes.Leuke informatieborden onderweg,holle wegen,rietveld,kasteel,tramweg.Rondom het kasteel is het ook prachtig en het is vrij groot.Je kan gaan kijken.Al met al een bijzondere wandeling.
tot de volgende keer,groetjes ine


Bart en Anneke
01-05-12 21:52
Op 29-4-2012 deze wandeling gedaan .Op een zware klim na direkt in het begin was het verder een vlakke mooie wandeling met als hoogtepunt het kasteeldomein Alden Biesen.Enkele kilometers voor het einde overgelopen naar een nieuwe route (Alden Biesen-Bilzen)welke die dag feestelijk geintroduceerd werd.
In Bizen voldoende leuke gelegenheden om nog na te genieten .
Al bij al een mooie tocht.


ine
Woonplaats: maastricht
20-04-12 15:58
hallo allemaal,op 14-4-2012 deze wandeling voor de tweede keer gelopen.Ik heb van het begin tot het einde genoten van deze prachtige vlakke wandeling ondanks de regen.Deze wandeling is heel lekker te lopen en er is genoeg te genieten onderweg.Prachtige bloesembomen,vele kleine beekjes (waardoor het soms wat modderig was),een prachtig kasteel en een prachtige demervallei.De beschrijving is prima,alleen bij punt 3 is de zitbank weg.Verder staan er onderweg leuke informatie borden.In Bilzen is genoeg horeca om nog na tegenieten.tot de volgende keer,groetjes ine


Jopie
09-09-10 22:21
Ben sinds een aantal jaren als Nederbelg woonachtig in één van de kerkdorpjes van Bilzen. Wist werkelijk niet dat onze achtertuin zó mooi was. Heb genoten van deze wandeling. Voorbij punt 6, waar we door een stegelke het weiland in moesten (de houten poort zagen wij trouwens nergens) werden we opgewacht door een kudde in onze ogen iets té enthousiaste koeien, die zelfs de doorgang via het stegelke blokkeerden. Gezien een minder positief koeienavontuur in het verleden, hebben we rechtsomkeer gemaakt. Via de Fonteinstraat en de Lethenstraat kwamen we toch weer op de goede route.
Bij de Apostelhoeve hebben we een pauze ingelast. Ook dit was een plek waar het goed toeven was, zeker met een lekker Belgisch biertje van de tap.


Ria Renssen
Woonplaats: Heerlen
19-07-10 15:29
Wij hebben afgelopen zondag (18 juli 2010) deze mooie en zeer rustige wandeling gelopen. Er staan voldoende zitbanken onderweg om van de natuur en de rust te genieten. Ook wij vonden het kasteel prachtig en na afloop gezellig op een terras in Bilzen iets gedronken.J.Wolfs
Woonplaats: Valkenburg
01-05-10 19:22
Hallo Jos,

vandaag route 224 Bilzen gelopen. Heel mooi na de bloesemring die afgelopen weken was. Even nog een toetje na. Heel mooi, leuke afwisselende wandeling. De ontluikende natuur is geweldig. Enorm veel vogelgezang en nostalgische taferelen in de Demervallei. Alden Biesen een must. Het was rustig en volop genoten, alleen jammer soms het geluid van de autosnelweg. De geur in de beboste gebieden was heerlijk fris. Dus heel erg genoten.

Gegroet Finy


ine
Woonplaats: maastricht
16-07-09 19:13
hallo allemaal,
Op 14-7-2009 wandeling Bilzen ge wandeld.Alhoewel ik vlakbij in maastricht woon is dit voor mij vrij onbekend gebied.Maar het is een verrassend mooi gebied.De route is vlak en daarbij toch door het bos en prachtig park.Ook de Demervalei vond ik apart.Fijne wandeling,makkelijk te volgen en fijn te lopen. en Op de markt is het gezellig op een terrasje na vertoeven.Ik denk dat er genoeg vrije parkeerplaaatsen zijn net voor de markt.tot de volgende keer groetjes ine


Bart de Cort
Woonplaats: Moergestel
29-12-08 16:51
Beste Jos, we hebben op tweede Kerstdag de wandelroute nr 224 nabij Bilzen in Belgie gelopen. Wij vonden het een erg mooie en afwisselde route die erg goed beschreven was. Ook het Kasteel nabij Rijkhoven was zeker de moeite waard, we vonden het alleen jammer dat alle horeca daar gesloten was, waardoor we in Rijkhoven zelf even wat opgezocht hebben. Al bij al weer een erg mooie wandeling van je waarvan we veel genoten hebben.


Bastiaansen
Woonplaats: Maastricht
08-06-08 19:28
Hallo Jos+

Vandaag deze schitterende wandeling gelopen.
Heel veel rust en natuurschoon. De route klopte helemaal.
Een klein beetje modder was er maar.
Alleen jammer dat op het op het eerste gedeelte (stadspark Bilzen) wel leek alsof het hele dorp daar aan het joggen/mountainbiken was.
Verder heel erg genoten.


Leo
Woonplaats: Maastricht
30-05-08 20:00
Vanmiddag deze schitterende wandeling zonder noemenswaardige hoogteverschillen gelopen, en achteraf lekker een terasje meegepikt in het centrum van Bilzen.

Tip: rij de Brugstraat in, en parkeer tegenover een bouwval, dat vroeger een Chinees restaurant was. Er is daar een kleine P, waar je gratis kunt parkeren. De wandeling pik je bij de aanvang van Nr.2 op.

wgzl | 11-04-2014 20:01
Vanmorgen deze mooi wandeling gelopen. Auto geparkeerd op de Eilkenlaan (gratis en plaats genoeg). Mooi gebied, paden zijn af en toe wel modderig, dus trek goede wandelschoenen aan. De landcommanderij is een bezienswaardigheid. Zoveel mooie oude gebouwen in een prachtige omgeving. Zeker een bezoekje waard. Terug gelopen naar het centrum van Bilzen en daar weer met punt 1 gestart. Ja, dan krijg je een flinke klim naar boven en dan ook nog de uitzichttoren omhoog. Jammer, het was grijs vandaag, maar bij helder weer een prachtig uitzichtpunt. Een bijzondere wandeling!!!
Sjef Schmit | 09-11-2017 22:25
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht