Menu
· Home
Reacties
· Ralf Schatorie: Vandaag 26 apri...
· Martien en Jo: We zijn deze wa...
· H Schiepers: Deze wandeling...
· Peter Meesters: gisteren deze t...
· Ralf Schatorie: Vandaag 23 apri...
· Huub Beckers Maastricht: Gods Vallei ( V...
· Rudy: Hoi Jos, Van...
· Hans: Ondanks het ben...
· L&L: Op de warmste 2...
· Pie Cilissen: Heerlijke korte...
· Ralf Schatorie: Vandaag 20 apri...
· Sjef Schmit: Bij Swalmen Her...
· Sjef Schmit: Een zonnige dag...
· Peter Meesters: afgelopen dinsd...
· Martien en Jo: Voor het eerst...
· A.snellen: Mooie wandeling...
· harry: vandaag (18 apr...
· Kees: Het startadres...
· L&L: Deze voor de 2d...
· Frans en Margriet: 16-4-2018 deze...
· will&marijke: 16 -04-2018, da...
· Bleser: We hebben deze...
· Martien en Tessa: Erg mooie wande...
· Huub Beckers Maastricht: Nadat Ans als l...
· Ralf Schatorie: Vandaag 14 apri...
· A.snellen: 11 april deze w...
· Sjef Schmit: Na wandeling 10...
· Sjef Schmit: Vanmorgen deze...
· Ralf Schatorie: Vandaag 12 apri...
· Frans en Margriet: 11 april 2018 d...
· Rovers: Toevallig hebbe...
· Andr en Marja Pronk: Gisteren deze w...
· Andr en Marja Pronk: Vandaag deze ro...
· L&L: Lekker rustige...
· Marie-Louise: Saaie route met...
· Hans: Alleen de route...
· John: Veerle heeft sc...
· Veerle: We hebben eergi...
· Veerle: Gisteren hebben...
· Huub Beckers Maastricht: Omdat de sponso...
· Willem van Gerwen: Leuke wandeling...
· Liesbeth Verschuren: Vandaag 7-4-201...
· Sjef Schmit: Deze wandeling...
· John: Prachtige wand...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Wim Lemmens: Deze wandeling...
· harry: vandaag gestart...
· Ronald & Anja Debie: Deze mooie rout...
· Hans: Ondanks het min...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
Wandeling 182. Groot-Welsden
182
Wandelgids Zuid-Limburg | 11-03-2014 13:29 | Link | Comments (3)
Myriam en Rudi
Woonplaats: Lanaken
27-03-11 22:38
Onder een stralende lentezon wandelen we deze mooie route. Het is een afwisselende tocht die zeer gemakkelijk te lopen is en geen noemenswaardige hellingen telt. Mergelgroeve ’t Rooth mag dan wel gesloten zijn, het blijft zeer de moeite waard langs deze locatie te wandelen. Later mogen we nog genieten van groeve Koeberg en de Julianagroeve. Vooral deze laatste maakt met zijn hoge wanden een diepe indruk op ons. De mergelgroeves geven deze wandeltocht absoluut een meerwaarde, toch zijn de overige landschappen die deze streek te bieden heeft ook erg mooi. De uitgestrektheid brengt bovendien een zekere vorm van rust met zich mee. Deze goed uitgestippelde en gevarieerde route bezorgt ons een aangename zondagmiddag.
Myriam en RudiL&L
Woonplaats: Mestreech
22-08-10 16:29
Makkelijke wandeling over binnenwegen en bospaadjes.
Bij punt 2: Neem 1e weg R net voor bomen. "Voor bomen" gewoon weglaten, en de 1e weg rechts in. Vergeet ook maar de boom met zwammen bij punt 5. Hier op 3-sprong gewoon links aanhouden. Voor de rest een leuke wandeling van 2 uurtjes.


toine
Woonplaats: veghel
19-05-10 19:47


hallo jos

wij hebben jouw wandeling op 8 mei gewandeld

mijn complimenten goed beschreven en een geweldige wandeling
met geweldige vergezichten
echt een aanrader
vr gr toine en peter


Hans en Betty
Woonplaats: Someren
06-07-09 22:19
Wij hebben deze wandeling op 24 juni gelopen. Prachtige wandeling over het plateau. Als je voor de groeve naar rechts gaat, hou de afrastering dan eens in de gaten. Je kunt aan de haren onder aan de draad zien dat een das daar zijn looppad heeft. Er liggen namelijk witte haren afkomstig van de streep op zijn rug. Let ook eens op de teksten op de wegkruisen. Bij de zessprong staat een hele mooie.
"me mot Slivvenhier der tied geeëve"
Het was weer een dag genieten.


Wiel & Roeli
Woonplaats: Landgraaf
27-09-08 21:29
Deze wandeling heden 27 september gelopen. zonnig en droog weer. beschrijving was prima tot bij punt 5 "de boom met prachtige zwammen" Boom(of wat er van over is) staat redelijk verdekt door het loof van een ernaast staande boom. Boom zelf is aan het afsterven en van de zwammen is niet veel meer over.
Daar de boom verdekt opgesteld was, waren we even het spoor bijster en werd de route 11 kilometer. Nadat we omkeerden van de rijksweg en terug liepen naar de bosrand viel de boom met zwam ons pas op.


ine
Woonplaats: maastricht
17-07-08 12:57
Hallo allemaal,
Na een regenachtige morgen toch maar gaan wandelen.Op 16-07-2008 wandeling 182 groot welsden gelopen.Een bijzondere rustige makelijke wandeling die toch ook weer prachtig is.De bloemen bermen in Groot welsden zijn prachtig.Ook tijdens deze route is het de moeite waard om goed om je heen te kijken.Mooie uitzichten over het limburgse landschap.De route is goed beschreven en er zit bijna geen hoogteverschil in dus makkelijk.De mergelgroeve was gesloten.De paden door de bossen waren goed te lopen,zelfs na de regen.Prachtige bospaden en zeer rustig.Je hoort alleen de vogeltjes fluiten ik ben niemand tegen gekomen tijdens de wandeling.tot de volgende keer,groetjes Ine

wgzl | 13-04-2014 18:34
10 jaar geleden gaf Ine haar beschrijving van deze route en nu ligt deze route er nog steeds perfect bij, uiteraard zijn de wijzigingen allang meegenomen als je ze maar meld bij Jos. Wat een lekkere rustige route.De storm van afgelopen week heeft ook hier een spoor van vernieling achtergelaten in de bossen.
Huub Beckers Maastricht | 21-01-2018 12:29
Deze mooie route langs drie groeves geeft een mooi inzicht in de Limburgse "mergel"-rijkdom. Prachtige omgeving en de ontluikende lente was overal zichtbaar. Bij punt 3 ("bij regenwaterbuffer, zitbank en wegwijzer") een stukje verlopen omdat we te snel een het pad naar rechts hebben genomen. Bij de ingang van de groeve staat nu een bordje met daarop vermeld dat de groeve voor bezoekers is gesloten. Tot drie keer toe grove afvaldump langs de paden tegengekomen.
Ronald & Anja Debie | 02-04-2018 22:06
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht