Menu
· Home
Reacties
· Ralf Schatorie: Vandaag 26 apri...
· Martien en Jo: We zijn deze wa...
· H Schiepers: Deze wandeling...
· Peter Meesters: gisteren deze t...
· Ralf Schatorie: Vandaag 23 apri...
· Huub Beckers Maastricht: Gods Vallei ( V...
· Rudy: Hoi Jos, Van...
· Hans: Ondanks het ben...
· L&L: Op de warmste 2...
· Pie Cilissen: Heerlijke korte...
· Ralf Schatorie: Vandaag 20 apri...
· Sjef Schmit: Bij Swalmen Her...
· Sjef Schmit: Een zonnige dag...
· Peter Meesters: afgelopen dinsd...
· Martien en Jo: Voor het eerst...
· A.snellen: Mooie wandeling...
· harry: vandaag (18 apr...
· Kees: Het startadres...
· L&L: Deze voor de 2d...
· Frans en Margriet: 16-4-2018 deze...
· will&marijke: 16 -04-2018, da...
· Bleser: We hebben deze...
· Martien en Tessa: Erg mooie wande...
· Huub Beckers Maastricht: Nadat Ans als l...
· Ralf Schatorie: Vandaag 14 apri...
· A.snellen: 11 april deze w...
· Sjef Schmit: Na wandeling 10...
· Sjef Schmit: Vanmorgen deze...
· Ralf Schatorie: Vandaag 12 apri...
· Frans en Margriet: 11 april 2018 d...
· Rovers: Toevallig hebbe...
· André en Marja Pronk: Gisteren deze w...
· André en Marja Pronk: Vandaag deze ro...
· L&L: Lekker rustige...
· Marie-Louise: Saaie route met...
· Hans: Alleen de route...
· John: Veerle heeft sc...
· Veerle: We hebben eergi...
· Veerle: Gisteren hebben...
· Huub Beckers Maastricht: Omdat de sponso...
· Willem van Gerwen: Leuke wandeling...
· Liesbeth Verschuren: Vandaag 7-4-201...
· Sjef Schmit: Deze wandeling...
· John: Prachtige wand...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Wim Lemmens: Deze wandeling...
· harry: vandaag gestart...
· Ronald & Anja Debie: Deze mooie rout...
· Hans: Ondanks het min...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
Wandeling 159. Bocholtz
159
Wandelgids Zuid-Limburg | 09-03-2014 13:38 | Link | Comments (2)
BAAMJ-Milek
Woonplaats: Geleen
30-07-13 19:56
Na een wel erg heel warme periode vandaag 20-07-2013 eindelijk een dag met heerlijk wandelweer twee routes 148 en 159 in Bocholtz gekoppeld met een totale lengte van 24,7 KM gelopen. Op enkele zeer kleine hellingen na een vlakke wandeling met mooie vergezichten en een wisselend landschap, de zon en een lichte bries maakte deze 5 uurs wandeling kompleet. Na de wandeling heerlijk geluncht bij Café Oud Bocholtz, een heerlijke soep, een goed gevulde broodje gezond en twee heerlijke cappocino's voor een zeer vriendelijke prijs, een aanrader voor wandelaars die hier starten of langskomen zelf even omlopen loont.
Een heerlijke wandelochtend van 4 sterren en .


Martien en Ine
Woonplaats: Voerendaal
12-06-13 13:39
Erg leuk gewandeld vanuit Bocholtz naar het Duitse plaatsje Orsbach. Na het lezen van de wafels mét kersen en mét slagroom de pas in Orsbach versneld en onze monden werden al nat, maar helaas Belle Vue opent pas om 12.00 uur. Het werkelijk schitterende uitzicht vlak daarna liet ons deze malheur snel vergeten. Het pad omhoog, waar je uitzicht hebt op Abdij Mamelis heeft een hoog Indiana-Jones-gehalte maar uitgerekend hier valt veel fauna te zien (vos en hazen!)Tenslote de mooie wandelmorgen afgesloten bij café Oud Bocholtz met een twaaluurtje en een paar glaasjes wit. Die Jos, die leert ons wel Limburg kennen....


John
Woonplaats: sittard
16-02-13 15:02
Op Aswoensdag deze prachtige tocht met z'n vieren gelopen. 't Leek soms wel voorjaar. Het pad naar de voormalige nertsfokkerij was moeilijk begaanbaar (grotendeels bevroren), maar we hebben erg genoten van deze wandeling!


Klaus
Woonplaats: Herzogenrath
09-01-11 17:14
Endlich wieder einmal eine WAnderung und diese hier ist ein echter Knaller, vor allem der Aufstieg durch den Bach erinnert an Kindertage und macht richtig Spaß. Auch die Aussichten sind immer wieder herrlich.
Momentan mein absoluter Favorit.
Ein echtes Jos-Meisterstück.


Karel en Franca
Woonplaats: Epen
16-08-09 10:11
Zaterdag, 15 augustus 2009, route 159 gelopen.
Niet alleen een zeer goed omschreven route maar ook gevarieerd en goed begaanbaar met inderdaad een prachtig uitzicht bij café Belle Vue.
Behalve konijnen en patrijzen ook nog een ree (op een afstand van 10 meter) gezien tijdens de steile klim langs het klooster.Henk Snackers
Woonplaats: Landgraaf
26-06-09 23:13
Hallo Jos

We hebben vanmiddag route 159 vanuit Bocholtz gelopen. Het was echt de moeite weer meer dan waard. Echt en schitterende wandeling en zeker met dit mooie weer.
Een kleine opmerking met betrekking tot de routeomschrijving. Bij blok 2 staat "waar de grote akker ophoudt en het weiland begint". Dit weiland is nu ook akkerland maar je kunt niet anders meer dan links omhoog. Het paadje rechtdoor is niet meer.
Verder hebben we genoten van het schitterende uitzicht en de goede verzorging bij café Belle Vue. In tegenstelling tot de routebeschrijving is de zaak nu ook door de week geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Naast een heerlijke capucino of een frisse cola kun je er ook genieten van heerlijke zelfgemaakte koek en taart. Door de week 4 of 5 soorten en in het weekend zelfs 10 tot 15 verschillende. Om te zien alleen al liep het water in m'n mond. Na het einde van de wandelinjg zijn we op de Scholtissenhof terecht gekomen, waar we in het begin van de wandeling al voorbij gelopen waren. (Heiweg 1) Hier kun je heerlijk genieten van Limburgse streekproducten. Het zelfgemaakte ijs is heerlijk en de vanillebollen met warme kersen en slagroom en de linzevlaai zijn echte aanraders.
Met wandelgroet,

Henk en Karin, Landgraaf


ine
Woonplaats: maastricht
03-09-08 20:04
Hallo alllemaal,
Op 3-09-08 wandeling in Bocholtz gewandeld.Ondanks het druilerige begin van de middag wat de uitzichten tijdens de wandeling wat minder maakt is dit een mooie wandeling.De route is ook afwisselend,door het dorp.over veldwegen en door wat bos.(De cafe's in Orsbach waren dicht.)De routebeschrijving is goed.Geen twijfels.De paden zijn goed.Het is een vrij vlakke route en het pad naar boven (punt 4)is goed te lopen,wel wat lang maar niet te steil en er liep wel veel water door het holle pad naar beneden wat het extra mooi maakte.Wat is het voor woonhuis daarboven op de grens?? een beetje bizar.Al met al weer heerlijk gewandeld een wat nagnoten in de dorpskroeg in Bocholtz.tot de volgende keer,groetjes ine


Haagmans
13-03-08 08:36
Hoi Jos, Ik heb vandaag 11 oktober 2006.wandeling 159 gelopen. Alles okee. Mooie wandeling met fraaie panorama,s.P.S. 2.Vandaag deze hele mooie, goed beschreven,2 Landenroute gelopen!Prachtig uitzicht op Vaals en Vijlen vanaf het Duitse dorpje Orsbach, een super mooie wandeling, met geweldige uitzichten! Groetjes van de Haagmansjes!

wgzl | 14-04-2014 17:54
Op deze zonnige winterse dag genoten van deze wandeling. Mooie natuur en geweldige uitzichten. Helaas is Bella Vue in de wintermaanden alleen op zaterdag en zondagen geopend. De klim via het graspad richting abdij Mamelis was, na de regen van de afgelopen tijd, een echte uitdaging. Na afloop nog lekker nagenoten bij de sponsor.
Jo en Annemie | 05-02-2018 20:29
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht