Menu
· Home
Reacties
· Ralf Schatorie: Vandaag 26 apri...
· Martien en Jo: We zijn deze wa...
· H Schiepers: Deze wandeling...
· Peter Meesters: gisteren deze t...
· Ralf Schatorie: Vandaag 23 apri...
· Huub Beckers Maastricht: Gods Vallei ( V...
· Rudy: Hoi Jos, Van...
· Hans: Ondanks het ben...
· L&L: Op de warmste 2...
· Pie Cilissen: Heerlijke korte...
· Ralf Schatorie: Vandaag 20 apri...
· Sjef Schmit: Bij Swalmen Her...
· Sjef Schmit: Een zonnige dag...
· Peter Meesters: afgelopen dinsd...
· Martien en Jo: Voor het eerst...
· A.snellen: Mooie wandeling...
· harry: vandaag (18 apr...
· Kees: Het startadres...
· L&L: Deze voor de 2d...
· Frans en Margriet: 16-4-2018 deze...
· will&marijke: 16 -04-2018, da...
· Bleser: We hebben deze...
· Martien en Tessa: Erg mooie wande...
· Huub Beckers Maastricht: Nadat Ans als l...
· Ralf Schatorie: Vandaag 14 apri...
· A.snellen: 11 april deze w...
· Sjef Schmit: Na wandeling 10...
· Sjef Schmit: Vanmorgen deze...
· Ralf Schatorie: Vandaag 12 apri...
· Frans en Margriet: 11 april 2018 d...
· Rovers: Toevallig hebbe...
· André en Marja Pronk: Gisteren deze w...
· André en Marja Pronk: Vandaag deze ro...
· L&L: Lekker rustige...
· Marie-Louise: Saaie route met...
· Hans: Alleen de route...
· John: Veerle heeft sc...
· Veerle: We hebben eergi...
· Veerle: Gisteren hebben...
· Huub Beckers Maastricht: Omdat de sponso...
· Willem van Gerwen: Leuke wandeling...
· Liesbeth Verschuren: Vandaag 7-4-201...
· Sjef Schmit: Deze wandeling...
· John: Prachtige wand...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Wim Lemmens: Deze wandeling...
· harry: vandaag gestart...
· Ronald & Anja Debie: Deze mooie rout...
· Hans: Ondanks het min...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
wandeling 71. Brunssummerheide
71
Wandelgids Zuid-Limburg | 22-12-2013 14:31 | Link | Comments (5)
BAAMJ-MILEK
Woonplaats: Geleen
Homepage
18-10-13 22:57
Vandaag 18-10-2013 een dag wandelen in de Brunssummerheide de routes 71 en 55 in tegengestelde richting gelopen zeer vroeg begonnen i.v.m. de mist wat zeer mooie foto’s opleverde van o.a. de Sigrano groeve. Een heerlijke wandeldag in een mooi stuk natuur geen wind een volop zon vanaf 11:00 uur, een heerlijke herfstdag dus. De zandpaden waren door de regen van de afgelopen dagen stevig aangedrukt en daardoor zeer goed te bewandelen zonder extra inspanningen. Een minpunt had deze dag wel veel loslopende honden waarvan er drie zeer agressief reageerde, eigenaren werden boos toen ik me met de wandelstok weerde en aan deze honden ferme klappen uitdeelden, heb dan ook bij Natuurmonumenten hier over geklaagd per E-mail en foto’s van de eigenaren en honden toegevoegd, daar er voor het gehele gebied een aanlijn gebod van kracht is. Maar deze dag verdient een positieve einde, de vele leuke gesprekken met medewandelaars de fantastische uitzichten en de heerlijke herfst geuren in het bos en op de heide. Een bijzondere dank aan alle die deze routes hebben samengesteld en voor morgen weer een mooie route uitgezochtKees & Heide
Woonplaats: Uden
30-08-13 21:16
Zoals aangekondigd in onderstaande reactie hebben we vandaag deze heerlijke wandeling gelopen. Eén van de mooiste uit de WZL, hulde aan de samensteller! Toch een paar kritische kanttekeningen bij de tekst. Nogmaals,de punten zijn niet in de route tekening opgenomen, ook staan er later in de tekst letters tussen haakjes, bijv. (A)die ook niet op de tekening staan. Een gemis omdat dit duidelijke oriëntatiepunten (kunnen) zijn. Dan een opmerking over de kleur van een aantal routepaaltjes. In punt 1 moet de Roode Beek worden overgestoken en daarna Links bij een blauw/ruiterpad. Dit moet zijn een rode paal tevens ruiterpad! Later, bij punt 5 aan het eind van de greppel gaat u RD (rood). Fout, dit is een paal die blauw is. En dan die verstild ineengestrengelde bomen (beuk & eik): we hebben hier 10 minuten onderzoek gedaan en aan alle takken zagen wij uitsluitend beukenblaadjes...

Nogmaals, het was een prachtige wandeling en zeker het laatste stuk ná Schieversheide was van indrukwekkende schoonheid.


Kees
Woonplaats: Uden
29-08-13 17:06
Vandaag deze wandeling geprint om die morgen met mijn Heide te gaan lopen. Eén vraag: waarom zijn de punten 2 t/m 8 in de routeschets niet aangegeven? Volgens een eerdere reactie is het best veel leeswerk en dan kan zo'n steuntje op de kaart geen kwaad.


Martien & Jo
Woonplaats: Voerendaal
29-08-12 15:01
Vandaag de 15 km route gelopen. Prachtig wandelweer en de heide stond in bijzonder fraaie bloei. Genoten. Bij de pannenkoekenhuis kun je tegen acceptabele prijzen lunchen en de dorst lessen. De omschrijving klopte niet meer op alle plaatsen maar met enig inzicht kom je toch weer op het goede spoor. Bedankt!


R Schatorie
Woonplaats: Maasbree
20-06-12 16:34
Vandaag 20 juni 2012 deze prachtige route gewandeld. Wij waren nog nooit op de Brunsummerheide geweest, maar toen wij eenmaal aan het wandelen waren, waren we helemaal verkocht. De prachtige vergezichten, en de prachtige vijvers maakte het helemaal af. De route is perfect beschreven, maar je moet wel goed blijven lezen en opletten want het is veel tekst. Wij hebben een hele mooie wandeldag gehad, en het was zeer zeker de moeite waard om van Noord-Limburg af te zakken naar het zuiden, hier komen wij beslist nog een keer terug.

Fam Schatorie, Maasbree


Jan Maas
Woonplaats: Bergen op Zoom
29-04-12 11:49
Jos,

afgelopen zaterdag 28 april 2012 de Brunsummerheide route gelopen, alles klopte weer, een opmerking: bij de start vanaf de manege kom je bij de eerste 4-sprong, de houten slagbomen zijn daar verdwenen,

gr.,

Jan en Jose Maas


WSC VJeO
Woonplaats: Wessem
31-08-11 20:13
Jl. zondag 28-08 de korte (10 km) route gelopen, daar wij tijdens de periode dat de heide in bloei staat hier terug wilden komen op de Brunssummerheide. Net na de start vanaf de manege was het best drassig, na deze 'zomer' maar dat maakte de wandeling meteen uitdagend! Kort daarna was de eerste heuvel met bloeiende heide te zien. Een mooie afwisselende wandeling waarbij ook mooie panorama's te zien zijn. Het is reeds vaker gezegd maar nogmaals chapeau voor de perfecte beschrijving! Ook hier op de Brunssummerheide waar ontelbaar veel paadjes lopen.


Henk en Harry
Woonplaats: Echt
06-09-10 18:31
Vandaag 6-9-2010 hebben wij de lange route op de Brunssummerheide gelopen. De heide bloeit bijzonder mooi. Het is een uitermate mooie wandeling. Wij hebben genoten.


Mia
Woonplaats: Echt
18-01-09 10:48
Samen met man en hond hebben we op 16 jan 2009 genoten van de wandeling.Ook al was de sneeuw gesmolten en de hei nog niet in bloei. De beschrijving was prima te volgen, we zullen de route,in een ander jaargetijde, zeker nog eens lopen.
Bedankt !!
Mia, Chris en hond MaxMathieu Simons
Woonplaats: Brunssum
Homepage
03-12-08 19:23
Hallo Jos, heb me vandaag laten verleiden door de prachtige nu besneeuwde route-71 door de Brunssummerheide en met volle teugen kunnen genieten en zodoende 15 km bij kunnen schrijven.

Bedankt!

Mathieu Simons


André en Joke
Woonplaats: Someren
31-08-08 16:03
We hebben al meerdere wandelingen gelopen, maar deze vonden we toch wel heel mooi. Vooral het wisselende landschap. En we hadden ook schitterend weer.


Jos en Jo
17-08-08 10:55
Afgelopen week weer de Brunssummerheide-route gelopen.
Heerlijk rustig! De heide bloeit weer. Het blijft fantastisch mooi in de zon en op het laatst lekker een terras pikken bij het Pannekoekenhuis.
Jos, bedankt voor weer een mooie dag!


Elly Janssen
Woonplaats: Roggel
07-08-08 22:20
05-08-2008: route gelopen (afgekort tot 10 km.) en va elke minuut genoten van het begin tot het einde. De mooie landschappen, de rust en de bloeiende heidevelden. Perfect beschreven, zonder problemen prima te volgen. Zeer afwisselend (heide en bossen.
Een aanrader!!!Huub en Jet
13-03-08 16:45
Vandaag wandeling 71 door de Brunssummerheide gedaan. Heel mooi, routebeschrijving perfect, langs hele mooie plekjes en heel afwisselend.Hartelijk dank!


wgzl | 18-04-2014 18:06
Hemelvaartsdag 2014 deze route ( 15 km. ) gelopen mooie zeer afwisselende wandeling in een prachtig natuurgebied. Zoals eerder al gemeld door voorgangers is de routebeschrijving bij punt 1 niet meer correct maar met een beetje richtingsgevoel lukt het wel, verdere beschrijving perfekt! In ieder geval de moeite waard in elk jaargetijde!
Helian | 29-05-2014 17:24
Hele mooie en afwissende wandeling.
Jammer dat er op de routekaart geen nummers/letters uit de beschrijving staan.
Een kleine aanvulling bij het begin van de routebeschrijving (punt 1): De oversteek over de Roode Beek ligt aan de linkerkant; het pad links, vlak daarna aan de kruising, heeft geen kleur. Er staan tot aan de zandvlakte geen blauwe (ruiter)paaltjes maar alleen rode.
Verder klopt de routebeschrijving en is heel duidelijk.
Ine | 03-09-2015 20:16
.vandaag deze schitterende tocht gedaan -zij het de 10km -
Onder ideale weersomstnadigheden
Met volle teugen genoten
Wim van Wijk Amersfoort | 18-02-2018 18:07
Waarschijnlijk heeft Wim van Wijk een oude beschrijving gebruikt want er staan wel nummers op de routekaart.
Smeets | 18-02-2018 19:44
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht