Menu
· Home
Reacties
· Ralf Schatorie: Vandaag 26 apri...
· Martien en Jo: We zijn deze wa...
· H Schiepers: Deze wandeling...
· Peter Meesters: gisteren deze t...
· Ralf Schatorie: Vandaag 23 apri...
· Huub Beckers Maastricht: Gods Vallei ( V...
· Rudy: Hoi Jos, Van...
· Hans: Ondanks het ben...
· L&L: Op de warmste 2...
· Pie Cilissen: Heerlijke korte...
· Ralf Schatorie: Vandaag 20 apri...
· Sjef Schmit: Bij Swalmen Her...
· Sjef Schmit: Een zonnige dag...
· Peter Meesters: afgelopen dinsd...
· Martien en Jo: Voor het eerst...
· A.snellen: Mooie wandeling...
· harry: vandaag (18 apr...
· Kees: Het startadres...
· L&L: Deze voor de 2d...
· Frans en Margriet: 16-4-2018 deze...
· will&marijke: 16 -04-2018, da...
· Bleser: We hebben deze...
· Martien en Tessa: Erg mooie wande...
· Huub Beckers Maastricht: Nadat Ans als l...
· Ralf Schatorie: Vandaag 14 apri...
· A.snellen: 11 april deze w...
· Sjef Schmit: Na wandeling 10...
· Sjef Schmit: Vanmorgen deze...
· Ralf Schatorie: Vandaag 12 apri...
· Frans en Margriet: 11 april 2018 d...
· Rovers: Toevallig hebbe...
· André en Marja Pronk: Gisteren deze w...
· André en Marja Pronk: Vandaag deze ro...
· L&L: Lekker rustige...
· Marie-Louise: Saaie route met...
· Hans: Alleen de route...
· John: Veerle heeft sc...
· Veerle: We hebben eergi...
· Veerle: Gisteren hebben...
· Huub Beckers Maastricht: Omdat de sponso...
· Willem van Gerwen: Leuke wandeling...
· Liesbeth Verschuren: Vandaag 7-4-201...
· Sjef Schmit: Deze wandeling...
· John: Prachtige wand...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Martien en Maarten: Nog voor de sta...
· Wim Lemmens: Deze wandeling...
· harry: vandaag gestart...
· Ronald & Anja Debie: Deze mooie rout...
· Hans: Ondanks het min...
Zoeken in weblog

Domein check
Check hieronder een domein!
wandeling 47. Wijlre
47
Wandelgids Zuid-Limburg | 22-12-2013 12:04 | Link | Comments (10)
F Meijer
Woonplaats: Landgraaf
24-02-14 18:03
Vandaag route gelopen het was prachtig weer en heb dan ook erg genoten van deze wandeling. Zeer zeker een aanrader.
Poortje was nog dicht.
Mvrg F Meijer


Ralf Schatorie
Woonplaats: Panningen
02-07-13 15:45
Vandaag 02-07-2013 deze wandeling gewandeld, het is inderdaad een schitterende wandeling. Het pad bij de brouwerij is nog steeds afgesloten, zodoende de alternatieve route gekozen. De wandeling bied veel moois, prachtige vergezichten, het mooie pad langs de geul en de prachtige holle paden. Bij Viva le Vink een kopje koffie gedronken waarna de route weer opgepakt. Wij hebben een leuke wandeldag gehad met prachtig weer 23 graden, een reden te meer om binnenkort weer eens af te zakken naar zuid-limburg.

Fam Schatorie.


Jo en Netty
Woonplaats: Weert
26-06-13 18:54
Vandaag 26-6-2013 deze prachtige route gelopen. Bij de start was het pad achter de Brouwerij afgesloten, en zijn wij een stukje over de grote weg gelopen t/m huisnummer 79A.
Later zagen wij dat het ook mogelijk moet zijn om achter de sportvelden door te lopen en je van daaruit de route kunt volgen. In deze tijd van het jaar stonden langs de route op sommige plaatsen hoge brandnetels dus even opletten hier en daar. Jos, misschien bij punt 2 de route iets aanpassen omdat dit een beetje verwarrend is. Maar het is inderdaad een van de mooiste wandelingen uit de gids. Wij hebben genoten, en gaan weer op zoek naar de volgende in het mooie Zuiden.


Jon
31-05-13 17:27
31-5 gelopen.
Pad was nog steeds met hek afgezet, als 1ste het alternatief van Jos terug gelopen...ahum:een beetje saai langs de grote weg....na de wandeling nog het volgende alternatief gelopen:
Meteen achter het afgesloten pad het volgende pad rechts genomen, dit loopt rechts om de rood/blauwe paaltjes volgend, langs het sportveld. Voor het clubhuis van de visvijver linksaf rood/blauw, bij de straat rechtsaf rood/blauw richting Stokhem, verderop geel/blauw. Bij de T-splitsing in stokhem rechtsaf en we komen uit bij de laatste zin van punt 2: links geel/blauw/rood/wit het weiland in. (rechts staat weer het bordje "afgesloten"
Leuker alternatief.


Annet
Woonplaats: N'gein
14-05-13 21:52
11 mei 2013 deze inderdaad prachtige! wandeling gelopen. Een bezoek aan het Kunst- en Verzamelhuis in Wijlre is zeker de moeite waard. Wij kregen een leuke persoonlijke rondleiding en de kunstenares geeft leuke workshops.


Wlazlo
23-04-13 07:42
Bij de Brandbierbrouwerij kunt u R over het hek stappen, dat doen veel mensen. Er is daar iemand in het water gevallen, daarom is het afgezet.


Yves
22-04-13 08:51
Wij wilden deze route afgelopen weekend volgen. Het was prachtig weer en toen we langs de watermolen in Wijlre liepen zag het lanschap er werkelijk geweldig uit.

Tot onze grote teleurstelling bleek dat vlak hierna, naast het gebouw van de Brand brouwerij, de route afgezet was waardoor je een heel stuk langs de Geul niet kon lopen. Uiteindelijk hebben we in plaats van deze route maar route 391 gedaan (een goeie tweede) die gelukkig nog op de GPS stond van vorig jaar.

Ik weet niet of deze afzetting permanent is, maar het is goed om hier rekening mee te houden. Dus of een flink stuk omlopen en een deel van de route missen, of een andere route kiezen.


c&a baetsen
Woonplaats: geleen
10-10-12 17:04
woensdag 10 oktober 2012: Fraaie wandeling gekoppeld met wandeling nr. 116; Langs de Geul, veldwegen, holle paden, mooie vergezichten, typische Zuid-Limburgse landschapskenmerken, heerlijk vertoeven bij Paul's ijsboerderij, bijzonder. Aanrader!


Monique en roy
10-07-11 21:51
Deze route met onze hond joep gelopen. Geweldig mooi. Al die weggetjes door het afwisselende landschap. Op het einde lekker geluncht bij cafe ald wielder. Een echte aanrader.


Wiel en Ine
Woonplaats: Maastricht
30-04-11 14:37
Mooie, afwisselende wandeling.Grootste deel van de paden/wegen zonder autoverkeer.Op de hoogten mooie vergezichten.Duidelijke beschrijving.
sjef
Woonplaats: venray
24-05-10 13:29
op 23052010 de wandeling gelopen.
+/- 23 graden heerlijk wandelweer om +/- 10 uur gestart en om 14.15 weer terug bij de parkeerplaats. Op een van de campings heerlijk koffie met gebak gehad en een maal korte stop op het bankje boven op het plateau gemaakt. wandeling is goed te volgen via beschrijving en kaart. Alleen de trappen die we naar beneden moesten waren zo snel niet te vinden. Nu is er, als men de straat overtseekt een slagboom waar men langs kan en het pad rustig naar beneden kan vervolgen. (Einde punt 6 begin punt 7 in de tekst.) Zeer leuke wandeling, had verwacht dat ze zwaarder zou zijn. Leuke stukken onder begroeiing door en prachtige holle wegen en vergezichten. De aronskelken en dagkoekoeksbloem bloeiden nog volop.


Laura
Woonplaats: Oirschot
10-03-10 13:06
Zondag 7 maart deze mooie, afwisselende route gelopen. Wij zijn gestart in Schin op Geul en na de echte holle weg is het genieten van het uitzicht over het rustige heuvellandschap. Daarna in Wijlre achter de watermolen door en langs de geul 'onder' de Keutenberg terug. Kortom een afwisselende makkelijk te lopen route.

Gelukkig was de vorst nog niet geheel uit de grond anders kan het langs de Geul wel te nat worden.


Jos en Sophie
Woonplaats: Merkelbeek
Homepage
15-06-09 09:06
Geweldig mooie route! Onze complimenten!
Afgelopen zaterdag hebben we deze gelopen en van het begin tot einde genoten van de mooie natuur. Behalve de mooie natuur ook genoten van de rust, het enige wat je hoort zijn de fluitende vogeltjes en het gekabbel van de Geul.
Zo dicht bij huis, zo mooi, het lijkt wel een dagje vakantie.


L&L
Woonplaats: Mestreech
01-06-09 19:04
Op deze prachtige 2e pinksterdag bij een temp. van 25C deze schitterende wandeling gelopen. De routebeschrijving klopt nog steeds prima, en de uitzichten, vooral op het 2e stuk, zijn prachtig. We waanden ons alleen op de wereld op het plateau.
Er waren vandaag wel al veel "Hollenders" in het heuvelland onderweg.


ine
Woonplaats: maastricht
01-04-09 19:23
hallo alemaal,
op 1-4-2009,een prachtige voorjaarsdag deze wandeling gelopen.Ik ben begonnen in schin op geul omdat ik het mooiste tot het laatste wilde bewaren.Maar het is een tien sterren wandeling in zijn geheel.Prachtige natuur,vergezichten,paden,wegen,bos,dorp , op en top.Het is een makkelijke wandeling zonder al te veel hoogteverschillen.Ik denk na regen kunnen de weilanden drassig zijn maar nu was het prachtig.Bij punt twee moet je goed de stegelkes volgen,kijken waar je naar toe moet lopen.Bij punt 4 op de driesprong naar rechts achter de camping dor het pad volgen.Het smalle pad bij punt 7 is prachtig mooi.Bij regen misschien een beetje lastig te lopen maar geweldig mooi.De lange slingerende weg is bezaaid met mooie uitzichten en zeer makkelijk te lopen.Mooi uitzicht op de kerk van wijlre.Al met al een top wandeling.Tot de volgende keer,groetjes ine


Angela
Woonplaats: Son
01-10-08 08:34
Op een prachtige nazomerdag deze prachtige wandeling gelopen. Zoals altijd had Jan ook deze route perfect beschreven. Het stuk verdiept lopen door het bos (punt 7) vonden we nogal lang, en we kunnen ons voorstellen dat als het een tijdje geregend heeft dit nogal moeilijk te lopen is. Maar het wordt wel beloond met een stuk met prachtige vergezichten!
Het grote voordeel van deze wandeling vonden we dat we vrij weinig "last" gehad hebben van fietsers en auto's; het grootste deel van de route was alleen voor wandelaars.
We verheugen ons weer op de volgende wandeling!huub
Woonplaats: neer
07-08-08 21:22
Op 5 augustus hebben wij route 47 (Wijlre)gelopen. Zeker een prachtige wandelroute. Echter het gedeelte van punt 6/7 (...de trap af en het pad volgen....) was zeer slecht begaanbaar omdat het pad erg diep was uitgespoeld door de regen en er lag overal veel troep op het pad. Misschien hiervoor een alternatief zoeken?
P.S. er staan maar zeer weinig bankjes op deze route en dat is een gemis.


Femke
Woonplaats: Den Bosch
12-07-08 18:17
Dit is met recht een van de mooiste wandelingen die we ooit gedaan hebben. Alhoewel de route begint bij A Gen Baan, begint de route voor mijn gevoel pas als je de Molengats inloopt in Wijlre. Vanaf daar is het pure romantiek langs de geul, tussen de koeien door, de stegelkes, helemaal geweldig. Vooral het bij punt 6 genoemde stuk is echt de moeite waard.
De asfaltweg die je bij punt 7 volgt is verboden voor auto's en daardoor heerlijk rustig en geeft schitterende uitkijkjes.


Zjeraar
28-04-08 16:41
Hallo Jos,

gisteren heerlijk gewandeld vanuit Wijlre (route 47). Een geweldige route, we kwamen op onverwachte plekjes en we zagen prachtige vergezichten.
Bedankt voor deze mooie route

ZjeraarI.M.
08-03-08 19:02
Wat een schitterende wandeling!!! Vandaag lag er een dik pak sneeuw wat ongetwijfeld een heel ander landschap geeft dan wanneer je deze wandeling in de zomer doet maar we hebben genoten!! Prachtige vergezichten, echt een fantastische wandeling!!!

wgzl | 18-04-2014 19:04
Heerlijke wandeling gedaan op 1-6-14. Poortje was inmiddels weer open!
Tanja | 02-06-2014 10:27
26-07-2014
Wij sluiten ons aan bij de beoordelingen hieronder: prachtige tocht (zeker bij 25 graden met een mooi zonnetje).

En…. met het hek achter de brouwerij open. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat de grond goed droog was en dus geen slipgevaar richting de Geul. Mooi om te zien gedurende het eerste deel van de tocht hoe sterk de Geul meandert. Vlak voor Viva la Vink zijn we nog even linksaf de Keutenberg opgewandeld om de 22% stijging te ervaren. Een paar fietsers moesten voetje aan de grond. In Schin op Geul zijn we tegenover de kerk neergestreken bij Café De Kleine Koning waar lekker warme kersenvlaai werd geserveerd (kwamen net van de bakker). Helemaal top.

In punt 6 'het smalle pad RD' bevat best veel brandnetels, een lange broek is daar wel prettig. Het laatste deel bevat hele fraaie vergezichten. Jos, bedankt voor de wederom fijne tocht in Zuid Limburg.

Fam. Hermans | 26-07-2014 21:04
Hele mooie route. Alleen was door hevige regenval van afgelopen dagen het pad vanaf Maria kapel (nr 4) door gemeente afgesloten.
Geen probleem gewoon harde weg N595 blijven volgen, in Wijlre 1ste straat rechts is Tuinstraat. Volgen tot ongelijke 4-sprong daar L (ipv RD) en daar route nr 4 vervolgen.
duisters | 27-08-2014 18:26
Deze prachtige wandeling op zondag 7 sept gedaan, mooi weer en de tocht werd bekroond met de ijsvogel die over de Geul ons voorbij flitste; bij punt6 konden we niet hè trapje af omdat er schapen graasden en moesten we even door Eckelrade
Bij Pauls ij een lucullische salade verorberd verrukkelijk en het ijs is daar ook aan te raden
De beschrijving was als vanouds perfect
Wim van Wijk | 08-09-2014 20:15
Wij hebben deze route op 29 december 2015 gelopen . Het is inderdaad een prachtige afwisselende route. Echter moet je wel rekening houden dat in deze periode aangeven pauze plaatsen dicht zijn.
Nelinca verseijl | 29-12-2015 17:12
Kraakhelder weer, winterzonnetje en bevroren ondergrond, dus ideaal voor een winterwandeling. Heel mooie route door de berijpte weilanden langs de meanderende Geul. Serene rust, holle wegen, veldkruisen, stegelkes en oogverblindend mooie winterlandschappen; kortom Zuid-Limburg in de winter! Ter afsluiting van deze mooie wandeling, die goed beschreven en nog volledig actueel is, lekker geluncht bij de sponsor
Martien en Jo | 18-01-2017 14:29
02-04-2017
Echt een super mooie wandeling door een prachtig stukje natuur.
Het was rond de zondag en rond de 18° maar toch niet veel mensen te zien wat was dit lekker ontspannen.
Ook voor onze hond een super wandeling alleen het eerste stuk moest die aan de riem voor de rest kon hij lekker door weide en paden rennen.
Wat wel opviel er waren weinig prullebakken alleen aan het eind van de wandeling kwamen wij er 2 tegen. Dus neem een zakje mee om papier en poepzakjes erin te gooien zodat je deze kunt weggooien bij een van de restaurants.
Ria | 03-04-2017 09:45
Wat een prachtige wandeling hebben we afgelopen weekend gemaakt. Het was ook superweer.
We kwamen door prachtig gebied.
Compliment voor de mooie route en zeker ook voor de zeer complete beschrijving en de bijhorende GPS.
Dat maakt wandelen extra prettig.
De eetclub | 31-03-2018 14:15
We hebben deze prachtige wandeling met 12 personen gisteren gedaan.
Maar OPGELET : einde punt 6 / begin punt 7 : men mag daar niet doorgaan voor het moment en zo is men verplicht de straat te volgen tot Elkenrade en daar weer de beschreven route terug te vinden.
Bleser | 16-04-2018 20:00
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* verplicht